Sayfalar

4 Mart 2008

020906

yağmurla temizlenecek kadar az mıydı.?
olanlar, yaşananlar saf su ile temizlenebilecek miydi.?
bilinmez...

eski zamanlar geldi aklıma, bir hayat kadınına aşık olan jön zamanları. hamama götürülürdü kadın, neyden arınması beklenirse.? değişen ne oluyordu acaba oradan çıktığında.? her şeyden arınılıyor muydu.? içi de temizleniyor muydu.? peki ya düşünceleri.? yoksa jön kandırılıyor muydu siyah beyaz şeritlerde.? yağmurun yetmeyeceği bir gerçek, pislik o kadar çok ki içimize işlemiş, düşüncelerimizi karartmış.. yağmur duasına değil, düşüncelerin aydınlığına çıkalım..

açılsın gözler...

çocukluğum geldi aklıma.. yırtık elbiselerimi annem yamardı, bende giymek istemezdim.. yenilerini alalım derdim ekonomiden bihaber ve hep aynı cevabı alırdım annemden.. ''yırtık yada yamalı olması önemli değil, temiz olması önemli olan.'' şimdi insanlara bakıyorum, tertemiz giyimli, boyalı ayakkabılı, süslü püslü insanlar.. sonra tanıyorum insanları, görüyorum görüntü ve düşüncedeki tezatlıkları.. dış görünüşlerini değiştirmişler, temizlenmişler ancak içleri, içleri hala aynı..

pis...

aşklarım geldi aklıma, yağmurun kurtaramayacağı aşklarım.. ne hamam nede yağmur, ıslah edilemeyecekler geldi aklıma.. düşüncelerimi avuçlarına veremezdim ki, yetmiyordu ki kelimeler.. olması gerekenleri anlatmaktan, içlerini temizlemeye çalışmaktan düşüncelerim kararır oldu.. karardıkça hak verdim, karardıkça anladım.. düşünceleri kara insanlar benden önce karşılaşmış onlarla, onlarda sorgulamış ilk başlarda, yetmeyince kelimeleri onlarda kirlenmiş.. temizlenemeyeceklerini kabullenip devam etmişler kirletmeye..

pisliğin neresinden dönersek temizlik, diyememişler...

hayatım geldi aklıma. .. ...


*tanrım yağmur yağdır yeryüzünde pislik çok..

4 yorum:

deli mine dedi ki...

insan aydinlik gözlerle baktikça içi kararıyor..

eger etraf karanliksa sen ne kadar derindne bakarsan bak.. hiçbir şey göremezsin beyaza dair.. ya aramayı unutucaksin ya orada artık bulunmayacaksin..

annen dogru söylemiş arocum..

Unknown dedi ki...

o bir tas suyun ifade ettiği şey saflık olsa gerek... saflıgın baştan aşağı döküldüğü zaman kadına ne gibi bi "berraklık" kazandırıyosa artık...

ayci dedi ki...

eskiler geldi aklima...ne kadar tozlanmis hersey! ama hersey duruyor yerinde...bir öksürük...bu kadar tozlanmis demek!

morticia dedi ki...

nelere takılıyosan..