Sayfalar

6 Nisan 2008

aferrör

hayat koca bi' hata ve katlanılmaz tek cezası da yaşamak. af hiç yok. hele hele saçma sapan pişman olunacak nedenler yaratıp sonunda af beklemenin saçmalığını gözlerine sokmak istiyorum insanların ama olmuyor. artık insanların kendi yalanlarına inanmadığını görmekten insanları göresim gelmiyor..

af, yaptığının farkında olup bunu düzeltmek için yeltenene uygulanması düşünülecek bir şeydir. hatayı yapıp hatayı hata ile desteklemeye çalışan insan için af ütopik bir şeydir ve bu ütopik olgu onlar için yoktur. onlara sorulacak olursa olanlar hata değildir ve af beklenmelidir..

bencilliğin bi' nedeni olarak karşımıza çıkar bu durumlar ve bencillik de haz açlığından kaynaklanır. eğer haz açıysanız sizi hiç bir şey tatmin etmez ve hiç bir şeyden mutlu olmazsınız. bir şey aramadığınızı düşünürsünüz sürekli ama aradığınız asıl şey, sürekli oluşan ancak göremediğiniz ütopik olguların gecikmişliğinin verdiği acının dindirilmesi için son bir ütopik olgu..
ama yok..
af,
yok..!

*kelime oyunu..

bu bir oyun değil farkındayım aslında ama bazen istemiyor değilim. hayat bi frp olsa ve ben ona tam bu noktada kocaman bi' t harfi koyarak tatil modu versem de uğraşmasam..

14 yorum:

bi'havalarbi'seyler dedi ki...

özlemişim yazılarını. artık sadece kelimeoyunu için yazıyorsun ve çok uzun ara oluyor... bil istedim :)

Can dedi ki...

her şey oyun değil mi?

Arolium dedi ki...

aplacım haklısın ama başımdaki sıkıntıyı bilsen kelime oyunu için bile yazmamı istemezsin ama bi' sorumluluk aldık baştan yazmak zorundayım. artık biraz anlayış göstersinler bana belki diğer konu hakkında yazamam..

deli mine dedi ki...

tatile nereye geliyorsun? :p

arocum ne sıkıntın var.. sıkıntı yapma dert etme.. daralmasin için.. iyi olasin yani.. yoksa her şey iyi kötü geçer.. :)

Unknown dedi ki...

t...ttt...
Tasalanmamak
Tüm dertlerden uzak kalmak
Tatile çıkmak...
Tatlı yemek...
Tükürmek bu hayata..
Tepside ruhunu sermek...

t'li fiiller...hepsini yapasım var bu gunlerde!:)

Arolium dedi ki...

iyi sayılırım canım. bazı sıkıntılar vardı ve hemen hepsi bitti sayılır bu arada tatile yanına geliyorum belki jade de görmeye gelir beni..
:)

etki alanı dedi ki...

Yorum yok..
TüTü

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Hayata kocaman bir T harfi koymak istiyorum ben de. Eğer başarabilirsen haberdar et lütfen. Kalemine sağlık ve umarım tüm sıkıntıların birden uçup gider en kısa zamanda.

ayci dedi ki...

TTTTESADÜFLER!

deli mine dedi ki...

oyy ist.a heh :D gel arocum içelim şöyle bir karşilikli :)

milk dedi ki...

1 böceğin çalınan günlüğünden..

Unknown dedi ki...

heeey tatil böceği nerelerdesin:)

şiirler dedi ki...

anlam bakımından oldukça iyi, ard arda 3 defa okudum, "bir kerede anlamıyor musun" deme sakın, hoşuma gittiğinden okudum :)

benim gözüme takılan tek problem metafor eksikliği, örneklemelerinde daha materyallere önem verip soyutlardan arındırsaydın yazını daha kolay akla girebilip daha net anlaşılan bir yazı olabilirmiş; ki bu benim fikrim ve anlatmak istediğinin özüne etki edecek bir süsleme değil.

Arolium dedi ki...

dostum bu yazıyı sen yazmış olsaydın daha metaforlu olabilirdi belki ama ben bu şekilde yazıyorum. yazıdan anlaşılması gereken en keskin şekilde anlaşılıyor. bence yazıyı güzel yapan materyaller yerine soyut olgular kullanmam. yazı okurken bi' hayli fazla nöron çalıştırıyor yorduğum için üzgünüm..

*yakın gelecek..