Sayfalar

25 Ocak 2008

zontalık

Onun adı başka bir şey bence, yaşamla alakası yok bu işin ya da tekil ilişki yaşayamamakla. Yapılan ahlaki değer dışı hareket, kılıfı ise hazır elbet. Bencilsin, kendinden başkasını sevemiyorsun. Yalan, bu çok büyük bir yalan. İstediğin bu olmasa, bu şekilde olmaz. Alışmışsın sen yalnız ve her gün değişken bir hayata. Bu gün bir avukat, yarın durakta rastladığın bir öğretmen, bir sonraki gün bir müşterin, bir sonraki gün ve bir sonraki gün daha. Hayatın hep bir sonraki insanlara yönelik. Kim oldukları ve neden yanında oldukları önemli olmayan insanlar. Amaçları belli, istekler ve arzular belli. Simbiyotik geceler sonra ayrı yollar. Buna kılıf aranmaz bence, yapılan alenen ortada. Kaybolmuşsun sen bacaklarının arasında. Hayatın zevkten ibaret, sürekli değiştiriyorsun gecelerindeki kişilikleri. Bunun nedeni bir öncekini ya da daha öncekileri hatırlamak istememen. Bir geceni kişisiz/kişiliksiz geçirirsen, geçmişinde kayboluyorsun. Seni oyalayacak bir şey olmayınca geceleri, hayatındaki ezik noktaları görüyorsun. Sonra kişisiz olmaz diyorsun. Bir nevi bağımlısın. Bu bağımlılık seni alı koyuyor kendi yolunun inşasından. Anı yaşamak saçmalığına tutulmuşsun. Anı yaşa ama bu şekilde değil. An seni yaşamasın...

*ciğerim olmayabilir peki ya kalbim..

8 yorum:

CyNthia dedi ki...

bu kadar kızdığına göre değer verdiğin biri olmalı..:=)

deli mine dedi ki...

kör birine bu ne diye sorarsan küfreder..
bırak.. bir gün tekrar görmeye başlar.. doguştan degil sonuçta..

ahh ahh.. insnalari ayiplamak çok kolay.. (snein için konuşmuyorum arocum yanliş anlama) herkes mesela orospulari ayiplar (onun için konuşmuyorum arocum yanliş anlama) kimse kimsenin aklini okuyamaz.. yaşadiklarını bilemez..

insnaları sana gösterdikleir kadar tanirsin..

o kimbilir neler yaşiyor kendi dünyasinda.. bir gün güneşin dogdugunu görür belki.. umarım

Arolium dedi ki...

burada bi' kızmışlık yok aplalarım bu kitaptan bi' konuşma sadece kendi kitabımın bi' parçası..

evet CAN haklısın kimin ne yaşadığı hiç bilinemez. mucizevi olaylarla dolu hayatım ve hayatlar biliyorum daha nelerin olup olamayacağını kestirebiliyorum hayatım için. her hayat bi' filimdir..

iyi olun :)

. dedi ki...

bana edebiyat patlatan soso nerde?

Arolium dedi ki...

sana edebiyat patlatan SoSo şimdi varılmaz uçurum diplerinde. buralarda bi' yerde, sanki içimde ama biraz geride mi ne..?

yaşıyormusun mlk.

•düşler kon∫erves¡• dedi ki...

. ..ama kitabın parçası olsa bile var içinde bir kızgınlık. ..insan bilir kendini çoğu zaman ama başka birisinin karşısına geçip bağıra çağıra anlatması onu. ..bu kırıcı olur çok çünkü kendine söyleyemediklerini duymuştur.

morticia dedi ki...

n'oluyosa?

as kaldı as gelcem.dönücem ewime:)

şiirler dedi ki...

derin birşeyler var aslında. okunası ve hissedilesi..